KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Programy i projekty


Zestaw programów wychowania przedszkolnego do realizacji w roku szkolnym 2020 / 2021 w Przedszkolu Samorządowym nr 6 im. Marii Kownackiej w Bełchatowie:
OddziałTytuł programuAutorzyWydawnictwo

3 - latki Motylki, Pszczółki

 

"Planeta dzieci"Beata Gawrońska, Emiia RaczekWSiP

4-latki Kajtki, Plastusie

 

"Planeta dzieci"Beata Gawrońska, Emilia RaczekWSiP

4,5-latki Wiewióreczki

 

"Planeta dzieci"Beata Gawrońska, Emilia RaczekWSiP

5-latki Słoneczka, Kotki 

 

"Planeta dzieci"Beata Gawrońska, Emilia RaczekWSiP

6-latki Biedronki, Żabki

 

"Planeta dzieci"Beata Gawrońska, Emilia RaczekWSiP

Programy autorskie:

1. Program terapii pedagogicznej - p. Małgorzata Wawrzyniuk, p.Janina Pawłusz
2. Program zajęć logopedycznych - p. Monika Kruszyńska
3. Program koła tanecznego - p. Katarzyna Misiewicz
4. Program zajęć muzyczno-ruchowych z elementami "Zumba Kids" - p. Agnieszka Mencel
5. Program profilaktyczny realizowany w Przedszkolu Samorządowym nr 6 "Marsz po zdrowie" -
p. Agnieszka Mencel, p.Monika Maszewska, p.Sylwia Sopalak

  PROJEKTY:

1. "Zdrowo jem, więcej wiem!" - projekt edukacji prozdrowotnej
2."Idź ty lepiej, Koziołeczku szukać swego Pacanowa" - ogólnopolski projekt edukacyjny
3. "Miś Bajkuś w Krainie Bajkoterapii" - ogólnopolski projekt edukacyjny
4. "Czyste powietrze wokół nas" - program przedszkolnej edukacji antytytoniowej
5. "Skąd się biorą produkty ekologiczne?" - ogólnopolski projekt edukacyjny we współpracy z Głównym Inspektorem Sanitarnym
6. "Czas na rodzinne czytanie" - projekt czytelniczy w przedszkolu