Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

 


Adres e-mail intendenta przedszkola!

Kontakt z intendentem przedszkola - p. Magdaleną Kardas pod adresem: intendent@ps6.belchatow.pl 

 


Jadłospis 5 - 9 maja 2025r.

5 maja - poniedziałek

Śniadanie: Mleko, herbata z cytryną, pieczywo mieszane z masłem szynka parzona, pomidor koktajlowy, taca owocowa 1,7

Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem, ziemniaki,, polędwiczki wieprzowe w sosie własnym, surówka po żydowsku, kompot jabłkowy 1,7,9

Podwieczorek: Sałatka owocowa, pałeczka kukurydziana 1

6 maja - wtorek

Śniadanie: Płatki miodowe na mleku, pieczywo sezamowe z masłem, ser żółty, rzodkiewka, taca owocowa1,7

Obiad: Żurek z białą kiełbasą, kluski leniwe z bułeczką na masełku, surówka z marchewki z pomarańczą,  kompot porzeczkowy 1,3,7,9

Podwieczorek: Kawa zbożowa, herbata ziołowa, tosty hawajskie, ketchup 1,7

7 maja - środa

Śniadanie: Kawa inka, herbata ziołowa, pieczywo pszenne z masłem, jajko gotowane, szczypior, taca owocowa1,3,7

Obiad: Zupa pieczarkowa z lanymi kluskami, kasza kuskus, pałeczka drobiowa, surówka grecka, woda z cytryną 1,3,7,9

Podwieczorek: Kryształki galaretki z owocami, biszkopty 1

8 maja - czwartek

Śniadanie: Kakao, herbata rumiankowa, bułka z masłem, pasta kiełbasiana, papryka, taca owocowa 1,7

Obiad: Krupnik, łazanki z kapustą i mięsem, kompot wiśniowy 1,7,9

Podwieczorek: Mleko, herbata z cytryną, angielka z dżemem truskawkowym 1,7

9 maja - piątek

Śniadanie: Kawa inka, herbata melisa, pieczywo mieszane z masłem, pasztet wieprzowy, mix warzyw, taca owocowa 1,3,7

Obiad: Zupa selerowa z makaronem, ziemniaki, dorsz w sosie porowym, surówka z kapusty czerwonej, kompot truskawkowy 1,3,7,9

Podwieczorek: Herbata owocowa, jabłecznik (wyrób własny) 1,3,7


Godziny posiłków w przedszkolu

Budynek główny:

  1. Śniadanie - godz. 8:30
  2. Obiad - godz. 11:30
  3. Podwieczorek - godz.14:30

Oddziały przedszkolne w SP12:

  1. Śniadanie - godz. 8:30
  2. Obiad - godz. 11:20
  3. Podwieczorek - godz.14:30

 

Zastrzega się prawo do zmian w jadłospisie.

Alergeny występujących w produktach spożywczych:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  8. Orzechy, tj.: migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe, makadamii i produkty pochodne.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  11. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2. 
  12. Łubin i produkty pochodne. 
  13. Mięczaki i produkty pochodne. 
  14. Musztarda – głównie gorczyca.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, kminek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe(np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.