Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

 


Adres e-mail intendenta przedszkola!

Kontakt z intendentem przedszkola - p. Magdaleną Kardas pod adresem: intendent@ps6.belchatow.pl 

 


Jadłospis 17-21 lutego 2025r.

17 lutego - poniedziałek

Śniadanie:Kakao, herbata ziołowa , bułka pszenna z masłem, jajecznica, szczypior, taca owocowa 1,3,7

Obiad: Zupa z soczewicy czerwonej, kasza gryczana biała, gulasz wieprzowy, ogórek kiszony, kompot porzeczkowy 1,7,9

Podwieczorek: Kawa inka, herbata z cytryną, pieczywo chrupkie z dżemem brzoskwiniowym 1,7

18 lutego - wtorek

Śniadanie:Mleko, herbata rumiankowa, pieczywo mieszane z masłem, schab pieczony, papryka, taca owocowa1,7

Obiad: Zupa neapolitańska, ziemniaki, wątróbka drobiowa, surówka po żydowsku, woda z cytryną 1,3,7,9

Podwieczorek: Budyń waniliowy z sokiem owocowym 7

19 lutego - środa

Śniadanie:Kawa inka, herbata, bułka z masłem, parówka cielęca, ketchup, pomidorki koktajlowe taca owocowa 1,3,7

Obiad: Kapuśniak, ryż z jabłkiem, kompot jabłkowy 1,7,9

Podwieczorek: Mleko, herbata ziołowa, kolorowa kanapka 1,3,7

20 lutego - czwartek

Śniadanie:Kakao, herbata miętowa, bułka kajzerka/grahamka z masłem, ser żółty, ogórek zielony,  taca owocowa 1,3,7

Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem, kasza kuskus, pałeczka drobiowa, sałatka grecka, kompot truskawkowy 1,7,9

Podwieczorek: Kisiel wiśniowy, biszkopty 1

21 lutego - piątek

Śniadanie:Zupa mleczna, herbata ziołowa, pieczywo mieszane z masłem, polędwica drobiowa, papryka, taca owocowa 1,7

Obiad: Zupa grysikowa, ziemniaki, filet rybny panierowany, kalafior na parze, kompot owocowy 1,4,7,9

Podwieczorek: Soczek owocowy, muffinki czekoladowe 1,3,


Godziny posiłków w przedszkolu

Budynek główny:

  1. Śniadanie - godz. 8:30
  2. Obiad - godz. 11:30
  3. Podwieczorek - godz.14:30

Oddziały przedszkolne w SP12:

  1. Śniadanie - godz. 8:30
  2. Obiad - godz. 11:20
  3. Podwieczorek - godz.14:30

 

Zastrzega się prawo do zmian w jadłospisie.

Alergeny występujących w produktach spożywczych:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  8. Orzechy, tj.: migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe, makadamii i produkty pochodne.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  11. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2. 
  12. Łubin i produkty pochodne. 
  13. Mięczaki i produkty pochodne. 
  14. Musztarda – głównie gorczyca.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, kminek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe(np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.