Jadłospis
Adres e-mail intendenta przedszkola!
Kontakt z intendentem przedszkola - p. Magdaleną Kardas pod adresem: intendent@ps6.belchatow.pl
Jadłospis 17-21 lutego 2025r.
17 lutego - poniedziałek
Śniadanie:Kakao, herbata ziołowa , bułka pszenna z masłem, jajecznica, szczypior, taca owocowa 1,3,7
Obiad: Zupa z soczewicy czerwonej, kasza gryczana biała, gulasz wieprzowy, ogórek kiszony, kompot porzeczkowy 1,7,9
Podwieczorek: Kawa inka, herbata z cytryną, pieczywo chrupkie z dżemem brzoskwiniowym 1,7
18 lutego - wtorek
Śniadanie:Mleko, herbata rumiankowa, pieczywo mieszane z masłem, schab pieczony, papryka, taca owocowa1,7
Obiad: Zupa neapolitańska, ziemniaki, wątróbka drobiowa, surówka po żydowsku, woda z cytryną 1,3,7,9
Podwieczorek: Budyń waniliowy z sokiem owocowym 7
19 lutego - środa
Śniadanie:Kawa inka, herbata, bułka z masłem, parówka cielęca, ketchup, pomidorki koktajlowe taca owocowa 1,3,7
Obiad: Kapuśniak, ryż z jabłkiem, kompot jabłkowy 1,7,9
Podwieczorek: Mleko, herbata ziołowa, kolorowa kanapka 1,3,7
20 lutego - czwartek
Śniadanie:Kakao, herbata miętowa, bułka kajzerka/grahamka z masłem, ser żółty, ogórek zielony, taca owocowa 1,3,7
Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem, kasza kuskus, pałeczka drobiowa, sałatka grecka, kompot truskawkowy 1,7,9
Podwieczorek: Kisiel wiśniowy, biszkopty 1
21 lutego - piątek
Śniadanie:Zupa mleczna, herbata ziołowa, pieczywo mieszane z masłem, polędwica drobiowa, papryka, taca owocowa 1,7
Obiad: Zupa grysikowa, ziemniaki, filet rybny panierowany, kalafior na parze, kompot owocowy 1,4,7,9
Podwieczorek: Soczek owocowy, muffinki czekoladowe 1,3,
Godziny posiłków w przedszkolu
Budynek główny:
- Śniadanie - godz. 8:30
- Obiad - godz. 11:30
- Podwieczorek - godz.14:30
Oddziały przedszkolne w SP12:
- Śniadanie - godz. 8:30
- Obiad - godz. 11:20
- Podwieczorek - godz.14:30
Zastrzega się prawo do zmian w jadłospisie.
Alergeny występujących w produktach spożywczych:
- Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
- Skorupiaki i produkty pochodne.
- Jaja i produkty pochodne.
- Ryby i produkty pochodne.
- Orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe i produkty pochodne.
- Soja i produkty pochodne.
- Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
- Orzechy, tj.: migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe, makadamii i produkty pochodne.
- Seler i produkty pochodne.
- Nasiona sezamu i produkty pochodne.
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
- Łubin i produkty pochodne.
- Mięczaki i produkty pochodne.
- Musztarda – głównie gorczyca.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, kminek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe(np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.