Jadłospis
Adres e-mail intendenta przedszkola!
Kontakt z intendentem przedszkola - p. Magdaleną Kardas pod adresem: intendent@ps6.belchatow.pl
Jadłospis 23-27 czerwca 2025r.
23 czerwca - poniedziałek
Śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa, pieczywo mieszane z masłem, jajko gotowane, szczypior, taca owocowa 1,3,7
Obiad: Kapuśniak z kapusty białej, kasza pęczak, gulasz wieprzowy, ogórek małosolny, kompot wieloowocowy 1,7,9
Podwieczorek: Kawa inka, herbata z cytryną, rogalik sezamowy z masłem i miodem 1,7
24 czerwca - wtorek
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, herbata, bułka sezamowa z masłem i twarożkiem śmietankowym, rzodkiewka, taca owocowa 1, 7
Obiad: Rosół z makaronem, ziemniaki, kotlet drobiowy panierowany, surówka z marchewki z pomarańczą, woda z cytryną 1,3,7,9
Podwieczorek: Kakao, herbata owocowa, racuchy (wyrób własny) 1,3,7
25 czerwca - środa
Śniadanie: Kawa zbożowa, herbata ziołowa, kajzerka z masłem, parówka cielęca, ketchup, pomidor koktajlowy, taca owocowa 1,7
Obiad: Zalewajka, naleśniki z dżemem truskawkowym, kompot porzeczkowy 1,3,7,9
Podwieczorek: Mleko, herbata ziołowa, kanapka z polędwicą drobiową na pieczywie razowym, papryka 1,7
26 czerwca - czwartek
Śniadanie: Kawa inka, herbata rumiankowa, bułka pszenna z masłem, pasta z łososia wędzonego, taca owocowa 1,3,4,7
Obiad: Zupa kalafiorowa z bagietką, filet drobiowy w sosie szpinakowym z makaronem, kompot truskawkowy 1,7,9
Podwieczorek: Kasza manna z sokiem owocowym 7
27 czerwca - piątek
Śniadanie: Kakao, herbata z cytryną, pieczywo mieszane z masłem, szynka wiejska, mix warzyw, taca owocowa 1,7
Obiad: Zupa neapolitańska z makaronem, ziemniaki, jajko sadzone, sałata lodowa ze śmietaną na słodko, kompot wiśniowy 1,3,7,9
Podwieczorek: Sok owocowy, wafelek śmietankowy 1
Godziny posiłków w przedszkolu
Budynek główny:
- Śniadanie - godz. 8:30
- Obiad - godz. 11:30
- Podwieczorek - godz.14:30
Oddziały przedszkolne w SP12:
- Śniadanie - godz. 8:30
- Obiad - godz. 11:20
- Podwieczorek - godz.14:30
Zastrzega się prawo do zmian w jadłospisie.
Alergeny występujących w produktach spożywczych:
- Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
- Skorupiaki i produkty pochodne.
- Jaja i produkty pochodne.
- Ryby i produkty pochodne.
- Orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe i produkty pochodne.
- Soja i produkty pochodne.
- Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
- Orzechy, tj.: migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe, makadamii i produkty pochodne.
- Seler i produkty pochodne.
- Nasiona sezamu i produkty pochodne.
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
- Łubin i produkty pochodne.
- Mięczaki i produkty pochodne.
- Musztarda – głównie gorczyca.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, kminek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe(np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.