Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

 


Kontakt z intendentką przedszkola

Kontakt mailowy z intendentem przedszkola p. Magdaleną Kardas pod adresem ps6intendent@gmail.com.


Godziny posiłków w przedszkolu

Budynek główny:

  1. Śniadanie - godz. 8:30
  2. Obiad - godz. 11:30
  3. Podwieczorek - godz.14:30

Oddziały przedszkolne w SP12:

  1. Śniadanie - godz. 8:30
  2. Obiad - godz. 11:20
  3. Podwieczorek - godz.14:30

Jadłospis od 22 kwietnia - 26 kwietnia 2024r.

22 kwietnia - poniedziałek
Śniadanie: Kakao, herbata z cytryną , bułka grahamka i kajzerka z masłem, filet maślany, pomidor, taca owocowa 1, 7
Obiad: Ryżanka na rosole, ziemniaki, schab wieprzowy panierowany, sałata na słodko ze śmietanką, kompot porzeczkowy 1,3,7,9
Podwieczorek: Kawa inka, herbata ziołowa, angielka z masłem, pasta z makreli wędzonej 1,3,4,7

23 kwietnia - wtorek
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, herbata, bułka sezamowa z masłem, ser żółty, papryka, taca owocowa 1,7
Obiad: Botwinka z ziemniakami, makaron z kurczakiem w sosie szpinakowym, kompot truskawkowy 1,3,7,9
Podwieczorek: Mleko, pieczywo chrupkie z dżemem brzoskwiniowym 1,7

24 kwietnia - środa
Śniadanie: Kakao, herbata miętowa, bułka zwykła z masłem, sałatka śniadaniowa,  taca owocowa 1,3,7
Obiad: Krupnik, ryż z jabłkiem i musem śmietanowo-jogurtowym, woda z cytryną 1,3,7,9
Podwieczorek: Kawa zbożowa, herbata ziołowa, chleb pszenny z masłem, kiełbaska na ciepło, ketchup, pomidorki koktajlowe 1,7

25 kwietnia - czwartek
Śniadanie: Mleko, herbata rumiankowa, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa żywiecka podsuszana, ogórek kiszony, taca owocowa1,7
Obiad: Krem jarzynowy z grzankami ziołowymi, kluski śląskie, gulasz wieprzowy, kapusta biała na słodko, kompot jabłkowy 1,7,9
Podwieczorek: Kisiel wiśniowy, pałeczka kukurydziana 1

26 kwietnia - piątek
Śniadanie: Kawa inka, herbata, pieczywo mieszane z masłem, szwedzki stół (wędlina-różne rodzaje, ser żółty, jajko, pomidor, twarożek, kiełki warzywne, ogórek, papryka, sałata) taca owocowa 1,3,7
Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem, ziemniaczki opiekane, frykadelka drobiowa, marchew mini, kompot owocowy 1,7,9
Podwieczorek: Serek waniliowy, ciasteczko zbożowe 1,7

Jadłospis od 15 kwietnia - 19 kwietnia 2024r.

15 kwietnia - poniedziałek
Śniadanie: Kakao, herbata ziołowa, bułka grahamka/kajzerka z masłem, szynka parzona, mix warzyw, taca owocowa 1,7
Obiad: Zupa koperkowa ziemniakami, kasza bulgur, polędwiczki wieprzowe w sosie własnym, ogórek kiszony słupki, kompot jabłkowy 1,7,9
Podwieczorek: Herbata owocowa, chałka z masłem 1

16 kwietnia - wtorek
Śniadanie: Zupa mleczna, herbata rumiankowa, pieczywo mieszane z masłem, twarożek, rzodkiewka, taca owocowa1, 7
Obiad: Zupa krem z marchewki z grzankami ziołowymi, ryż, indyk z warzywami w sosie słodko-kwaśnym, woda z cytryną 1,7,9
Podwieczorek: Herbata ziołowa, tosty z szynką i serem, ketchup 1,7

17 kwietnia - środa
Śniadanie: Kawa inka, herbata z cytryną, bułka pszenna z masłem, pasta jajeczna, szczypior, taca owocowa 1,3,7
Obiad: Kapuśniak z kapusty młodej, pałeczka drobiowa, kasza kuskus, surówka z sałaty lodowej, kompot truskawkowy 1,3,7,8,9
Podwieczorek: Jogurt naturalny z owocami i bakaliami, wafelek zbożowy 1,7

18 kwietnia - czwartek
Śniadanie: Mleko, herbata ziołowa, bułka zwykła z masłem, parówka cielęca na ciepło, pomidorki koktajlowe, ketchup 1,7
Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami, kluski leniwe polane bułeczką na maśle, surówka selerowa, kompot porzeczkowy 1,3,7,9
Podwieczorek: Kawa zbożowa, herbata miętowa, angielka z masłem, kiełbasa żywiecka podsuszana, ogórek zielony, talerz owoców 1, 7

19 kwietnia - piątek
Śniadanie: Kawa zbożowa, herbata, pieczywo mieszane z masłem, szwedzki stół (wędlina-różne rodzaje, ser żółty, jajko, pomidor, twarożek, ogórek, papryka, sałata lodowa, kiełki warzywne) taca owocowa 1,3,7
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, filet rybny panierowany, surówka z kapusty czerwonej, kompot wiśniowy 1,3,4,7,9                                                   Podwieczorek: Mus owocowy, wafelek ryżowy w polewie malinowej 1

 

Zastrzega się prawo do zmian w jadłospisie.

Alergeny występujących w produktach spożywczych:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  8. Orzechy, tj.: migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe, makadamii i produkty pochodne.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  11. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2. 
  12. Łubin i produkty pochodne. 
  13. Mięczaki i produkty pochodne. 
  14. Musztarda – głównie gorczyca.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, kminek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe(np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.