KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

GODZINY POSIŁKÓW W PRZEDSZKOLU:

Budynek główny:

ŚNIADANIE - godz. 8.30

OBIAD - godz. 11.30

PODWIECZOREK - godz.14.30

Oddziały przedszkolne w SP12:

ŚNIADANIE - godz. 8.40

OBIAD - godz. 11.30

PODWIECZOREK - godz.14.30

 NASZE  PYSZNOŚCI 

18 STYCZNIA - PONIEDZIAŁEK  
ŚNIADANIE: Kakao, herbata owocowa, pieczywo mieszane z masłem, jajko gotowane, szczypiorek, dynia, actimell. 1,3,7
OBIAD: Zupa jarzynowa z ziemniakami, gulasz wieprzowo- wołowy, kasza jęczmienna, surówka z czerwonej kapusty, kompot. 1,3,9
PODWIECZOREK: Budyń, chrupki kukurydziane, soczek, owoc.1,7

19 STYCZNIA - WTOREK
ŚNIADANIE: Poduszki czekoladowe z mlekiem, mięta, pieczywo mieszane z masłem, serek łaciaty, rzodkiewka. 1,7
OBIAD: Zupa grysikowa, nagetsy, ziemniaki z koperkiem, sałata lodowa z pomidorem, ogórkiem, oliwką w sosie winnegre, kompot. 1,3,9
PODWIECZOREK: Jogurt, herbata owocowa, pieczywo chrupkie z twarożkiem waniliowym z żurawiną, owoc. 1,7

20 STYCZNIA - ŚRODA
ŚNIADANIE: Kawa inka z mlekiem, herbata z cytryną i imbirem, pieczywo mieszane z masłem, szynka, pomidor, owoc. 1,7
OBIAD: Zupa grochowa z kiełbasą i ziemniakami, makaron z serem i sosem jogurtowo- śmietanowym z truskawkami, kompot. 1,3,9
PODWIECZOREK: Kakao, mięta, chleb pszenno- żytni z masłem, sałatka z tuńczyka. 1,4,7

21 STYCZNIA - CZWARTEK
ŚNIADANIE: Kawa inka z mlekiem, rumianek, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, papryka, owoc. 1,3,7
OBIAD: Krupnik z kaszy jaglanej, kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, fasolka szparagowa, kompot. 1,3,9
PODWIECZOREK: Mleko, herbata owocowa, rogal maślany z konfiturą jagodową, owoc. 1,7

22 STYCZNIA - PIĄTEK
ŚNIADANIE: Kakao, herbata owocowa, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa krakowska podsuszana, ogórek kwaszony. 1,3,7
OBIAD: Zupa kalafiorowa z ziemniakami, ryba po grecku, kasza kuskus, papryka w słupki do chrupania, kompot. 1,3,4,9
PODWIECZOREK: Deserek waniliowo- jogurtowy z malinami, soczek, ciastka owsiane, owoc. 1,7

Informacja dla rodziców dotycząca alergenów występujących w produktach spożywczych:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  8. Orzechy, tj.: migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe, makadamii i produkty pochodne.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  11. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2. 
  12. Łubin i produkty pochodne. 
  13. Mięczaki i produkty pochodne. 
  14. Musztarda – głównie gorczyca.  

    Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
    pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, kminek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier waniliowy.

    Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe(np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.