Jadłospis
Adres e-mail intendenta przedszkola!
Kontakt z intendentem przedszkola - p. Magdaleną Kardas pod adresem: intendent@ps6.belchatow.pl
Jadłospis 22-25 kwietnia 2025r.
22 kwietnia - wtorek
Śniadanie: Kakao, herbata z cytryną, bułka z masłem, ser żółty, mix warzyw, taca owocowa 1,7
Obiad: Zupa grysikowa, ziemniaki, kotlet mielony, fasolka szparagowa, kompot rabarbarowy 1,3,7,9
Podwieczorek: Kawa zbożowa, herbata miętowa, racuchy (wyrób własny) 1,3,7
23 kwietnia - środa
Śniadanie: Kawa zbożowa, herbata z cytryną, kajzerka/grahamka z masłem, sałata, jajko gotowane, szczypior , taca owocowa 1,7
Obiad: Zupa krem dyniowa z groszkiem ptysiowym, ziemniaki, schab wieprzowy panierowany, surówka z kapusty pekińskiej, woda z cytryną 1,3,7,9
Podwieczorek: Kasza manna z sokiem owocowym 7
24 kwietnia - czwartek
Śniadanie: Kawa inka, herbata melisa, pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, papryka, taca owocowa 1,7
Obiad: Zupa ziemniaczana, naleśniki z dżemem truskawkowym , kompot jabłkowy 1,3,7,9
Podwieczorek: Kakao, herbata rumiankowa, tosty z wędliną i serem, ketchup 1,7
25 kwietnia - piątek
Śniadanie: Kawa inka, herbata miętowa, bułka pszenna z masłem, pasztet drobiowy, ogórek zielony, taca owocowa 1,3,7
Obiad: Zupa kalafiorowa z bagietką, kasza pęczak, filet rybny w sosie pieczarkowym, surówka z kapusty kiszonej kompot truskawkowy 1,3,7,9
Podwieczorek: Sok owocowy, ciastko kruche z marmoladą 1
Godziny posiłków w przedszkolu
Budynek główny:
- Śniadanie - godz. 8:30
- Obiad - godz. 11:30
- Podwieczorek - godz.14:30
Oddziały przedszkolne w SP12:
- Śniadanie - godz. 8:30
- Obiad - godz. 11:20
- Podwieczorek - godz.14:30
Zastrzega się prawo do zmian w jadłospisie.
Alergeny występujących w produktach spożywczych:
- Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
- Skorupiaki i produkty pochodne.
- Jaja i produkty pochodne.
- Ryby i produkty pochodne.
- Orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe i produkty pochodne.
- Soja i produkty pochodne.
- Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
- Orzechy, tj.: migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe, makadamii i produkty pochodne.
- Seler i produkty pochodne.
- Nasiona sezamu i produkty pochodne.
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
- Łubin i produkty pochodne.
- Mięczaki i produkty pochodne.
- Musztarda – głównie gorczyca.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, kminek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe(np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.