KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

POŻEGNANIE "STARSZAKÓW"

"Dzieciństwo ma zaledwie kilka lat
i krótkie spodnie w kratkę.
Na twarzy uśmiech, we włosach wiatr,
A w buzi czekoladkę."


Kochane 6-latki! Drodzy Rodzice!

Już niebawem dzieci z "Motylków", "Pszczółek" i niektóre z "Żabek" pożegnają się z przedszkolem.

Zakończył się dla Was pierwszy etap edukacji. To bardzo ważny moment w życiu Rodzica i każdego 6-latka. To był etap pełen niezwykłych doświadczeń, wzruszeń, pogłębiania wiedzy, a czasami nawet łez. To niesamowite, jak ten czas szybko upłynął. Przez ten kilkuletni okres każdy przedszkolak z pewnością zżył się ze swoimi paniami... A już niedługo trzeba się rozstać...

Dlatego ze wzruszeniem w sercach żegnamy Was - KOCHANE SZEŚCIOLATKI i życzymy powodzenia w szkole! Dziękujemy Wam drogie Dzieci - za codzienny uśmiech i radość, za entuzjazm i spontaniczność, za to, że mogliśmy się wzajemnie od siebie wiele nauczyć. 

Drodzy Rodzice, gratulujemy Wam tak wspaniałych pociech. Dziękujemy za  każdą radę, doskonałą współpracę i zaangażowanie w życie każdej grupy i naszego przedszkola.

Drzwi PS6 będą dla Was zawsze otwarte. Dlatego nie mówimy: do widzenia, ale do zobaczenia!

Iwona Skrzypińska - dyrektor Przedszkola Samorządowego nr 6
wraz z pracownikami