KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wycieczka Do Przybynowa

4 kwietnia dzieci z grupy Kajtków i Plastusiów uczestniczyły w wycieczce autokarowej do gospodarstwa agroturystycznego ,,Pod skałką'' znajdującego się w Przybynowie. Na przedszkolaków czekało mnóstwo atrakcji. Na początek był powitalny poczęstunek, następnie zwiedzanie mini zoo. Dzieci poznały zwierzęta takie jak: lama, osiołek, wielbłąd,daniele, kuce, kózki i wiele innych. Później dzieci udały się na zwiedzanie Skansenu Wsi Jurajskiej. Po zwiedzaniu czekała na nich kolejna atrakcja, tj: przejażdżka po malowniczych terenach Jury. Po powrocie dzieci uczestniczyły w warsztatach edukacyjnych pt.. ,,Wielkanocne spotkanie z zajączkiem, na których wykonywały własnoręcznie robione palmy wielkanocne. Dla przedszkolaków to był dzień pełen wrażeń. Dzieci wróciły do przedszkola zmęczone, ale bardzo szczęśliwe.