KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

,,Żarciki Tuwima'' w prima aprilis

1 kwietnia 2019r. odbył się I Międzyprzedszkolny Konkurs Recytatorski pod hasłem "Żarciki Tuwima". W konkursie wzięły udział dzieci w wieku 4 - 6 lat ze wszystkich bełchatowskich przedszkoli samorządowych. Przedszkolaki recytowały wybrane wiersze Juliana Tuwima. Celem konkursu było rozwijanie zainteresowań poetyckich dzieci, uwrażliwienie na piękno, rozwijanie zdolności artystycznych oraz wyszukiwanie młodych talentów. Mimo wielkiej tremy wszyscy uczestnicy wypadli świetnie, prezentując swoje talenty recytatorskie.  Jury w składzie: pani Agnieszka Ludwiczak- Maszewska, pani Małgorzata Golańska, pan Robert Lasoń oraz Zosia Borowiecka nagrodziło najlepsze recytacje.

Wyniki konkursu:

Nagroda Grand Prix  - Maja Niedzielska PS 2 - "Spóźniony słowik"

Zwycięzcy w kategorii dzieci 4- letnich

I miejsce Hanna Kępa PS 8 - ,,Zosia Samosia''
II miejsce Antonina Gawron PS 1 - ,,Kotek''
III miejsce Jan Milczarek PS 3 -,,Okulary''

Zwycięzcy w kategorii dzieci 5 - letnich
I miejsce Wiktor Brusiło PS 7 - ,,Okulary''
II miejsce Wiktor Chojnicki PS 6 - ,,Dyzio Marzyciel''
III miejsce Lena Stasiak PS 1 - ,,Okulary''

Zwycięzcy w kategorii dzieci 6- letnich
I miejsce Nadia Wójcik PS 3 - ,,W aeroplanie''
II miejsce Nina Bordowicz PS 1 -,,Pan Tralaliński''
III miejsce Marcin Czyżycki PS 7 - ,, O Grzesiu Kłamczuchu i jego cioci''

WSZYSTKIM UCZESTNIKOM SERDECZNIE GRATULUJEMY!
Podczas konkursu grupa teatralna ,,Rodzice Dzieciom'' z Przedszkola Samorządowego nr 6 przedstawiła inscenizację wiersza J. Tuwima pt.,,Rzepka''. DZIĘKUJEMY!